19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила тризуб як один із символів країни. Ми вже розповідали, що Державний герб України існує багато століть, а його точне значення поки що невідоме. Сьогодні, у День українського герба, відзначається 32-та річниця встановлення державного символу.

Історія тризуба як українського герба

Тризуб як символ України відомий з давніх-давен. За часів Русі це був знак династії Рюриковичів, потім був обраний гербом УНР як символ соборності українських земель. У XX столітті тризуб уособлював боротьбу українців за незалежність і був заборонений Радянським Союзом.

24 червня 1991 року був оголошений конкурс щодо створення Державного герба. Жюрі розглянули понад 200 варіантів, серед яких 192 містили різні зображення тризуба. У конкурсі перемогла робота історика-геральдиста Андрія Гречила та художника Івана Турецького в стилі князя Володимира, адже саме він об'єднав українські землі.

Адвокат Харьков, Украина - юридические услуги: оформить развод, взыскать алименты, раздел имущества, регистрация предприятия, регистрация торговой марки, ренистрация ООО, регистрация ФЛП, семейные споры, лишение родительских прав